Veelgestelde vragen

Account

Hoe kan ik een account aanmaken?

Wat leuk dat je een account wilt aanmaken! Om een account aan te maken klik je rechtsboven op het poppetje. Hierna klik je op de optie om te registreren, dit is geheel gratis en bespaart je tijd bij het afrekenen.

Hoe kan ik mijn accountgegevens aanpassen?

Na het inloggen beweeg je met je muis rechtsboven op naar je naam. Hierna klik je op ‘Account details’. Op deze pagina kan je alle informatie aanpassen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Geen paniek! Een nieuw wachtwoord kan je gemakkelijk aanmaken door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina. Hierna krijg je instructies om je wachtwoord te resetten. 

Bestelling

Hoe weet ik dat mijn bestelling is gelukt?

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail. Heb je binnen 24 uur nog geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Het product dat ik wil bestellen is niet op voorraad, wanneer kan ik dit product weer bestellen?

Jeetje wat vervelend! Wij streven er naar om elk product die wij aanbieden op voorraad te hebben. Helaas kunnen er leveringsproblemen ontstaan waardoor de producten soms niet leverbaar zijn. Meestal zijn alle producten binnen 1 week weer op voorraad. Stuur ons een bericht voor een update!

Waar kan ik mijn vorige bestellingen terugvinden?

Wil je bekijken wat je de vorige keer hebt besteld? Dit kan gemakkelijk door in te loggen. Na het inloggen klik je op ‘Orders’, er verschijnt een overzicht van je eerder geplaatste bestellingen.

Hoe kan ik mijn bestelling retouren?

Je bestelling retouren kan tot 14 dagen na de ontvangstdatum. De bestelling dient ongeopend en onbeschadigd te zijn. Om de bestelling te retouren kunt u contact met ons opnemen via het mailadres info@fitzzshop.com. Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen en zullen u een retourformulier verzenden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. De kosten voor de retourzending dien je voor eigen rekening te nemen.

 

 

Betaling

Hoe gebruik ik een kortingscode tijdens het afrekenen?

YAY KORTING! Tijdens het afrekenen is het mogelijk om de kortingscode toe te voegen. Na het invoeren van je kortingscode krijg je meteen te zien of deze is toegepast.

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?

Om je bestelling te betalen hebben wij verschillende betaalmogelijkheden. Tijdens het afrekenen kun je kiezen uit alle beschikbare mogelijkheden. 

  1. Ideal
  2. Creditcard
  3. Bancontact
  4. Sofort
  5. Apple Pay
Het lukt niet om te betalen, wat moet ik nu doen?

Oei vervelend! Controleer of je voldoende saldo hebt op je betaalrekening. Bekijk ook even of je internetverbinding nog actief is. Kom je er nog steeds niet uit? Neem contact met ons op.

Verzending

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Wij streven er naar om alle bestellingen die zijn geplaatst op een werkdag vóór 16:00, dezelfde dag te verzenden. Dit betekent meestal dat je bestelling de volgende dag al in huis is. Volg je bestelling via de Track&Trace code.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Na het verzenden van je bestelling sturen wij een mail met een Track&Trace code. Deze code kun je invoeren op de website van de vervoerder. Hiermee kan je je pakketje volgen tot aan je voordeur!

Moet ik verzendkosten betalen?

Voor een bestelling boven de €50- euro hoef je geen verzendkosten te betalen. Plaats je een bestelling onder dit bedrag? Dan rekenen wij kosten voor de verzending. Deze kosten kun je terugvinden bij de overzichtspagina van je bestelling.

Nog steeds hulp nodig? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder!